Frans Knepflé

Ik ben lasser van beroep en mijn grootste passies zijn muziek en dans.
Het is altijd mijn diepste wens geweest mij ten volle over te geven aan het leven door middel van de dans. Terug naar die hele fijne danservaring eind jaren 70, waar ik dansend tijdens een eindexamenfeestje mezelf helemaal kon overgeven aan de muziek, mij in beweging liet zetten door de muziek, mijn gevoel voor dat moment er helemaal durfde te laten zijn, waar ik diep van binnen gewaar werd van een euforie, een gevoel van levend zijn, met heel mijn lichaam, diep naar binnen toe en stralend naar buiten! Dit beeld is mij altijd bijgebleven: een dansende Frans: uitgelaten, ingetogen, expressief, gevoelig.

Tijdens het eindexamenfeestje

Eind 2002 ben ik in contact gekomen met Biodanza.
Het laat mij steeds opnieuw in contact brengen met mijn kracht en mijn zachtheid, met het kind in mij dat graag wil spelen en plezier hebben en het heeft mij laten groeien in de verbinding met mezelf, de ander en mijn omgeving.
Ik voel mij nu vrijer, durf meer te gaan staan voor wie ik ben en hoe ik mij voel. Ik vind het heerlijk om de liefde voor het leven uit te stralen naar buiten toe, en de ander daarin mee te nemen.
Daarom ben ik de opleiding tot docent gaan volgen op de school voor Biodanza Utrecht, waar ik in april 2012 ben afgestudeerd.
Ik geef nu wekelijkse lessen in Arnhem.
frans_biodanza_21092013_22foto: Rob Schouten